Hiljade vernika pod ostroškim gredama

Podelite:

Srpska pravoslavna crkva danas slavi praznik Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, koji je mjesto hodočašća za vjernike svih religija.

U ostrošku svetinju već juče 11. maja, dan uoči praznika Svetog Vasilija Ostroškog, pristiglo je hiljade vjernika iz raznih krajeva svijeta.

Cijele noći i jutra, u miru i tišini, na hiljade vjernika u kolonama su pristizali da se poklone moštima Svetog Vasilija.

Brojne su grupe hodočasnika koji su pješke došli iz raznih krajeva Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i grupe vjernika koji se autobusima i automobilima slivaju pod Ostroške grede.

Po već ustaljenom običaju i tradiciji, mnogi hodočasnici ovoj svetinji pristupaju bosi, posebno iz rodne Hercegovine našeg velikog sveca.

Vjernici su dočekali zoru pred ostroškim gredama

Na veliku radost, među sabranima je najviše omladine, koji, kao što je ranije govorio Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije,koja kao pčelice grede ostroškim stranama ka Svetom Vasiliju, da cjelivaju njegove Svete mošti i uzmu blagoslov od Ostroškog Čudotvorca.

Raduj se Vasilije Sveti, pohvalo roda našega!

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here