Митрополит Исајиа: Нећемо поступати по антихришћанским инструкцијама из европе

Поделите:

а Кипру, у организацији Тамасоске и Оринијске митрополије, у присуству великог броја народа, одржано је вече посвећено годишњици пада Константинопоља – „Константинопољ – акропољ Православља. Светионик који гори, црква која чека“, извештава портал Agionoros.ru.

У свом обраћању митрополит Тамасоски Исаија је посебно подвукао да су ромеји-византинци, без обзира на освајања и јарам освајача, успели да, дубоко у срцу, сачувају православну веру, језик и преданост традицијама свог народа.

Владика се посебно зауставио на „новим Францима“, како у Грчкој често називају западноевропске народе. Они се, према речима владике, посредством нових закона и ширењем јеретичког учења труде да „из душа савремених Грка искорене све што је свето и да Грчкој одузму Христа“.

„Ми тежимо ка Византији и грчко-православним вредностима, подвукао је митрополит Исаија, – Ма колико се окупатори трудили, нећемо се предати и нећемо се помирити са плановима из докумената међународних зајмодаваца и са антихришћанским, неморалним, неолибералним инструкцијама из Европе“.

Православље.ру

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here