Mitropolit Isajia: Nećemo postupati po antihrišćanskim instrukcijama iz evrope

Podelite:

a Kipru, u organizaciji Tamasoske i Orinijske mitropolije, u prisustvu velikog broja naroda, održano je veče posvećeno godišnjici pada Konstantinopolja – „Konstantinopolj – akropolj Pravoslavlja. Svetionik koji gori, crkva koja čeka“, izveštava portal Agionoros.ru.

U svom obraćanju mitropolit Tamasoski Isaija je posebno podvukao da su romeji-vizantinci, bez obzira na osvajanja i jaram osvajača, uspeli da, duboko u srcu, sačuvaju pravoslavnu veru, jezik i predanost tradicijama svog naroda.

Vladika se posebno zaustavio na „novim Francima“, kako u Grčkoj često nazivaju zapadnoevropske narode. Oni se, prema rečima vladike, posredstvom novih zakona i širenjem jeretičkog učenja trude da „iz duša savremenih Grka iskorene sve što je sveto i da Grčkoj oduzmu Hrista“.

„Mi težimo ka Vizantiji i grčko-pravoslavnim vrednostima, podvukao je mitropolit Isaija, – Ma koliko se okupatori trudili, nećemo se predati i nećemo se pomiriti sa planovima iz dokumenata međunarodnih zajmodavaca i sa antihrišćanskim, nemoralnim, neoliberalnim instrukcijama iz Evrope“.

Pravoslavlje.ru

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here