ОТАЦ ТАДЕЈ О ДЕПРЕСИЈИ: Како да зауставимо мисли које не ваљају?

Поделите:

О депресији као пошасти новог доба доста се говори, јер вреба на сваком кораку. Све је више усамљених и отуђених људи, који на најлакши начин склизну у депресију. Незадовољство сопственим животом ствара од људи анксиозна и депресивна бића, којима се разне мисли “мотају” по глави.

Ако су то само лоше мисли, њихова комбинација неминовно доводи до депресије! О томе шта је депресија поучава нас и отац Тадеј Витовнички. Уз његова размишљања о депресији, она делује као нешто што смо у стању да сами контролишемо.

Депресија је комбинација мисли. Човек комбинује једно, друго, треће и ето. Размишља, биће то, биће ово, а у ствари ништа неће бити. Само компликује, поквари расположење себи, неко му је сад крив што је он сад нерасположен. Наишао је неко и покварио му расположење. Није он, него сам човек.

Свако носи своје бреме. Одеш код свог најрођенијег, ближњег, али нешто си нерасположен, ништа ти не иде и то твоје нерасположење доносиш код куће, код твојих најближих и поквариш им расположење. Преносиш на твоје рођене, а после ти је неко други крив. Сам си крив, сам си покварио расположење и себи и свима око тебе.

Ти си такав, твоје мисли зраче кроз тебе, иде мислена сила, сви прихватају то што ти носиш, зато кажу људи, па боље да ми није ни ушао у кућу, донесе ми жар и запали ми кућу. Никад расположен, никад миран. Никад са собом своје невоље не носи!

Како да зауставимо мисли које не ваљају? Боље да певушимо у себи, него да кукамо. Певај. Онај ко пева зло не мисли, народ каже.“

Савет је да сваку од ових кратких, али бритких реченица прочитате са дубоким разумевањем. Искомбинујте своје мисли тако да су оне увек „у плусу“, да су позитивне како би и сама комбинација тих мисли била позитивна.

 

Baштабалкана

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here