ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Само слеп човек не би приметио да нам се ближе претећи тренуци историје

Поделите:

Патријарх московски и целе Русије Кирил изјавио је да је човечанство огрезло у грехе због чега је све ближи крај света.

Како је рекао, сви они који воле своју домовину морају да се уједине јер човечанство улази у критични период развоја, што се може приметити голим оком.

„Само слеп човек не би приметио да нам се ближе претећи тренуци историје, о којима је говорио апостол и јеванђелиста Јован“, рекао је патријарх.

У складу са хришћанском веронауком, додао је патријарх, крај света зависи од самих људи, с тим у вези потребно је да свако понаособ схвати одговорност за своју домовину и цело човечанство како би се зауставио суноврат модерне историје.

Патријарх Кирил данас слави 71. рођендан. Рођен је 20. новембра 1946. године у Лењинграду, садашњем Санкт Петербургу.

Рођендан су му честитали бројни руски политичари и истакнуте личности, а председник Русије Владимир Путин уручио му је слику Успенске цркве у Кремљу.

 

Спутник

Поделите:

3 Коментари

  1. Kako su ovde prenete patrijarhove reči zvuči sasvim drugačije od senzacionalističkih naslova u nekim drugim medijima! Ja sam, čitajući te naslove, i poverujući da je patrijarh baš to rekao što oni pišu da jeste, pomislio da je patrijarh Kiril pošandrcao i da je rekao nešto kao “pojedite sve kobasice jer sutrašnjeg dana više neće biti”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here