Покојни Глоговац одбијао је све понуда да учествује у пропаганди против Срба

Поделите:

„Немам ништа против иностраних ангажмана, али понуде које су стизале, сводиле су се на пропаганду која служи томе да се западна публика убеди у то како овде и даље живе дивљаци“, изјавио је једном приликом Глоговац који је својевремено одбио и понуду да заигра у филму Анђелине Џоли.
На питање да ли му је жао што са таквим талентом, не зарађује као стране звезде изјавио је:
“Гледам на то позитивно. Ја у томе видим прилику да осетиш људе и да останеш и ти човек. То ти са друге стране даје могућност и право да се не гордиш и да не постанеш нешто што ниси и да не одеш далеко од себе. Тамо кад си славан то доноси море и трауме. Мислим да је тим људима који су ограђени са свим тим телохранитељима, фитнесима, вечном младошћу- живот робија. То је златни кавез. Тешко би се на то прлиагодио. Успео сам и мислим да је то јача фора, да ставом и односом према људима могу да се заштитим, а могу и да седнем поред просјака и попричам са њим. Тако да немам проблема са славом. ” Ово су речи покојног глумца и великана Небојше Глоговца.

Поделите:

2 Коментари

  1. “Мислим да је тим људима који су ограђени са свим тим телохранитељима, фитнесима, вечном младошћу- живот робија.”
    Isto to, samo drugačije, rekao je Kusturica u jednom davnom intervjuu Milomiru Mariću. Marić je pitanje formulisao na svoj poznati glupavi način, navodeći kako svi iz Srbije hoće da žive vani, i šta sve nisu u stanju da urade da to ostvare, a eto, on, Kusturica, iako je mogao da na Zapadu živi na veoma visokoj nozi, dobrovoljno došao da živi u Srbiju (pitanje, ovak koncipirano, ne zaslušuje nikakav odgovor!). Kusturica mu je na ovo samo rekao: “Mariću, visine pate od praznina.”

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here