Pronađeno tajno skladište retkih fotografija Carskih mučenika

Podelite:

Zbirka retkih fotografija Carskih mučenika pronađena je nedavno od strane radnika koji su popravljali krov Saveznog trezora u Esentukiju u Stavropoljskoj oblasti u Rusiji.

Slike su nađene u koverti uspod stare grede. Većina fotografija pokazuje velikog kozaka među kolegama sa carem Nikolajem II i Carskom porodicom. Nijedna od fotografija nije objavljena ranije. Novinska agencija Rubljev izveštava da je nađeno 7 fotografija i 2 razglednice.

Razglednice imaju čak potpise carske dece. Velika Vojvotkinja je potpisala njihov zajednički portret, a Carević je napisao posvetu na poleđini fotografije: „Anatoliju Semjonoviču, u Carskom Selu, 7. aprila 1907. godine“.

Lokalni istoričar Roman Nutrikin smatra da su fotografije pripadale Anatoliju Fedjuškinu, terečkom kozaku koji se pridružio specijalnim snagama nadležnim za zaštitu Carske porodice 1909. godine. Kao zamenik načelnika Oblasnog odeljenja Trezora Vera Samarina ističe da je Anatolij Fedjuškin često spominjan u dnevnicima i pismima Velike vojvotkinje i carice Aleksandre pod imenom „Juzik“ kako su ga deca zvala u čast njihovog omiljenog književnog heroja.

SPC

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here