Свештеник Ненад Илић: Сибирске асоцијације

Поделите:

Сибир је један од најређе насељених региона света. Просечно по три становника на квадратном километру. Огромна површина, а становништва мало. У Холандији је преко четрсто становника по квадратном километру.
Запита се човек – како ће то у будућности изгледати? Ако дође до пренасељености остатка планете.
Ако подразумевамо заштиту природних богатстава, прво пада човеку на памет – можда ће људи онда изнајмљивати делове Сибира као што власници некретнина изнајмљују станове у градским зградама.
Сама та велика некретнина постаће значајан финансијски извор. Подразумева се да Руси до тада треба да сачувају Сибир. А рекло би се да намеравају. ☺️

Овде у Сибиру постане потпуно јасно колико су глупи резони који се појављују у изјавама српских власти. Празна села – отприлике треба их поклонити имигрантима. Нека и опусте неки предели – они су и даље Србија. Наћи ће се у будућности аранжман који ће се економски исплатити лепој и климатски погодној за живот Србији.
Косово и Метохију населили неки други – па нека и узму…
Покушајте то да кажете као начелни аргумент некоме у Сибиру. Насмејаће вам се људи. Ако неко и заборави да се ради о српској светој земљи, може да погледа онда само са економске стране.
Народ јесте најважнији, али важна је и земља. И те како. Велико наследство…

ФБ Ненад Илић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here