Sveštenik Nenad Ilić: Sibirske asocijacije

Podelite:

Sibir je jedan od najređe naseljenih regiona sveta. Prosečno po tri stanovnika na kvadratnom kilometru. Ogromna površina, a stanovništva malo. U Holandiji je preko četrsto stanovnika po kvadratnom kilometru.
Zapita se čovek – kako će to u budućnosti izgledati? Ako dođe do prenaseljenosti ostatka planete.
Ako podrazumevamo zaštitu prirodnih bogatstava, prvo pada čoveku na pamet – možda će ljudi onda iznajmljivati delove Sibira kao što vlasnici nekretnina iznajmljuju stanove u gradskim zgradama.
Sama ta velika nekretnina postaće značajan finansijski izvor. Podrazumeva se da Rusi do tada treba da sačuvaju Sibir. A reklo bi se da nameravaju. ☺️

Ovde u Sibiru postane potpuno jasno koliko su glupi rezoni koji se pojavljuju u izjavama srpskih vlasti. Prazna sela – otprilike treba ih pokloniti imigrantima. Neka i opuste neki predeli – oni su i dalje Srbija. Naći će se u budućnosti aranžman koji će se ekonomski isplatiti lepoj i klimatski pogodnoj za život Srbiji.
Kosovo i Metohiju naselili neki drugi – pa neka i uzmu…
Pokušajte to da kažete kao načelni argument nekome u Sibiru. Nasmejaće vam se ljudi. Ako neko i zaboravi da se radi o srpskoj svetoj zemlji, može da pogleda onda samo sa ekonomske strane.
Narod jeste najvažniji, ali važna je i zemlja. I te kako. Veliko nasledstvo…

FB Nenad Ilić

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here