Тим научника ради на побољшању проблема Срба у будућности у оквиру пројекта “Теслин народ”

Поделите:

Тим социолога, психолога и стручњака за комуникације окупљен око Комуникационог центра за сарадњу српске дијаспоре и матице под покровитељством Теслине научне фондације (ТНФ) из Филаделфије креће са великим истраживањем од кога се очекује да правилно дефинише проблеме и предложи могућа решења у вези са будућношћу српског народа и повезивања свих Срба из света (дијаспоре) са матицом.

Истраживање ће се обавити путем Интернета, биће анкетирано више од 5.000 припадника српског народа широм света.

Посебно осмишљен и дизајниран упитник, сви заинтересовани могу самостално попунити на адреси www.teslinnarod.com а предлагачи најквалитетнијих идеја имаће прилику да их детаљније образложе путем друштвених платформи Теслине научне фондације (TeslaTalk.TV, Зоом видео конференције, социјалне мреже итд).

Такође, неки од њих ће бити интервјуисани у оквиру пројекта „Теслин народ“, у наставку документарног серијала, под истим именом, чији је идејни творац Никола Лончар, оснивач и председник Теслине научне фондације из Америке.

Пројекат истраживања ставова српске дијаспоре и матице подржала је Управа за дијаспору Министарства спољних послова Републике Србије.

Извор: Теслина научна фондација (ТНФ)

Поделите:

1 коментар

  1. НЕМА ЈЕДИНСТВА СРПСКОГА (И БИЛО КОГ ДРУГОГ) НАРОДА БЕЗ ЈЕДИНСТВЕНОГ ЈЕЗИКА И ПИСМА

    Без обједињавања и српског народа на једном изговору и једном (ћириличком) писму у српском језику (како су то у пракси били остварили М. Крајишник и Р. Караџић, па то лингвисти после њих поново разбили) — нема нормалног јединства Срба. Како би се објединили на нејединственом језику (како је то у овом часу)? Нема јединственог народа без јединственог службеног језика на једном изговору и једном писму.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here