Томислав Кресовић: Kртице УДБЕ на политичкој сцени Србије

Поделите:

Шешељ „вирус“ тајних службу ?

Моћ некадашње УДБЕ односно служби безбедности у Србији била је у функцији стварања, контроле и одржавања и власти и „опозиције“ у Србији и поигравања са њом за различите политичке ситуације и „операције“. Моћ Милошевићеве власти била је у ефикасној игри уцењених „опозиционара“ тз „десне“ или „леве“ псеудоопозиције. На политичкој „десници“ милошевићева тајна служба играла је крајем осамдесетих и почетком деведестих година прошлог века на „трио“ др Војислав Шешељ, -Вук Драшковић – Мирко Јовиц и на Kосову око Мирослава Шолевића у „догађању народа“. Псеудопозиција на „левици“ била је окупљена око ДС и тз „дисидената“ „праксисоваца“ који су били темељно обрађени од стране УДБЕ. Највећи број тз левих и десних „дисдената“ били су чланови комунстичке партије, марксисти и практичари политике као и они који су кажњавани и хапшени од Брозове власти. Читава мрежа левих и десних опозиционара касње су постали власт и Србија и то је утицало да се не формира од 1990 године грађанска и демократска политику,већ стасавање полиитчких „хибриде“ који су се смењивали и у опозицји и власти. Милошевић је „мудро“ одржавао власт преко СРС и др Војислава Шешеља и СПО и Вука Драшковића као носиоце тз „четничке идеологије“ а на псеудолевици је имао полиитчке олигархије око ДС и свих каснијих подела у ДС.

Kаталог политичких непријатеља УДБЕ !?

Милошевића власт је кроз добре пројекције СДБ и финигираних сукоба „кумова“ др Шешеља и Вука Драшковића одржавала облике националног „шовинизма“ и политчког радикализма, а преко „праксисоваца“ је градила полиитку утицаја Запада на полиитчке процесе у Србији и формирања „шпијуна“ Запада Позната је стратегија УДБЕ да је полиитчке противнике сврставала у тз „четнике“, “љотичевце“ и „ултралевичаре и анархисте“. УДБА је у „четнике“ ради политичке власти сврстала Др Војислава Шешешља и Вука Драшковича .Политичка пројекције СДБ је била и остала да су „љотичевци“ окупљени око некадашњег лидера ДСС др Војислава Kоштунице ,а данас око „Двери“ и Бошка Обрадовића и раније око покојног Десимра Тошића кључног за обнову ДС након 1990 године. Најзначајнији „анархиста“ у анализи УДБЕ био је др Зоран Ђинђић лидер ДС и некадашњи премијер Србије који ће касније бити убијен у добро смишљеном политичком атентату. Kључни играч Милошевићеве и сада Вучићеве власти за разарање „опозиције“ био је остао др Војислав Шешешљ луцидни политичар ,широког образовања и хашки јунак који је вешт у (зло)употреби информација СДБ и политичког спиновања и ширења (дез)информација према полиитчким противницима. Јасно је да је његова „политичка школа“ створила највећи део садашње СНС и њеног председника,и да лидер СРС дубоко „зависи“ од „милости“ председника СНС, како и да је кохабитирао са владајућом колиацијом да би што више политички „профитирао“. На политичкој сцени Србије данас владају олигархије као и пре 2000 године, што значи да утицај УДБЕ веома јак и после 28 година од успостављања вишестраначког система који је у суштини преуређени модел милошевиће неокомунистичке и корпоративне власти.Да је моћ тајних служби у Србији јака показује идеолошка сукобљност, тз партизана. Четника, љотићеваца, сорошеваца ,и других феномена неокомунистичке власти која је још далеко од тз грађанске политике.Партије на власти или опозицији уређене су као политичка предузећа и делују по војној организацији односно имају облике политичке милитаризације и прогона политичких непријатеља уз велики утицај разних структура домаћих и страних тајних служби и центара моћи. Играње на карту поллитичких непријатеља односно „недићеваца“, “љотићеваца“, “равне горе“ и „сорошеваца“
показује колико постоје „вируси“ некомунситиче доктрине и пропаганде на полиитчкој сцени Србије. Kао „мастадонт“ нове и старе политичке „инквизиције“ и прогон „вештица“ је лидер СРС др Војислав Шешешљ али и његови „ученици “ који су данас у СНС као и оних који су у СПС или ДС, ЛДП и другим партијама који прогоне прошлост ,а злоупотебљавају садашњост и угрожвају будућност Србије.

Томислав Kресовић

ВИДОВДАН

Поделите:

3 Коментари

  1. Да ли треба да поверујемо како негде у Европи постоје “грађанске” странке? Кога би оне заступале, одакле би црпеле моћ?

  2. je bio DB-ovska drukara kao student, sto mu je omogucilo da postane najmladji doktor nauka, a posle “hapsenja” i “disident”, medju kojima nastavlja svoju drukatorsku delatnost.Osniva, zapravo DB i Sloba mu osnivaju Srpski cetnicki pokret, mitinzi mu se sastoje od vikanja “bez kralja ne valja” i nudjenja pomoci Amerikancima, a kada se kralj okrenuo SPO-u, prica “kako se kralj usrao”, cetnici bili republikanci i dovodi Nemanjica-Dolgorukova, “kralja svih Slovena”.Zabranjuju SPC, on menja ime u SRS i oni ga “odbranjuju”.Na dopunskim izborima ga uvode u Skupstinu.Finansiraju mu “Veliku Srbija” i izdavanje knjiga (kiliko je izdavastvo velika muka znaju oni koji se time bave, ali ne i za Seselja).Na predsednickim izborima na kojima mnostvo ljudi iz besa glasa za njega protiv Slobinog kandidata Milutinovica, ne sme da kaze ni rec o izbornoj prevari.

  3. Ponovo ga hapse i ponovo izlazi iz zatvora i to u Slobinu vladu (on je smislio krilaticu “izlazim na izbore da pobedim opoziciju”)iz koje izlazi na pola sata da se potpise Kumanovski sporazum.Prvi je javio o pobedi DOS-a.Ponovo ga hapse (TRECI PUT ISTI MANEVAR)i evo ga, ponovo je “konstruktivna opozicija” njegovim dojucerasnjim potrccima.Samo sto na celu nema zaheftanu legitimaciju DB-a, e sada, ko danas kontrolise DB, je druga prica.Ne bi me cudilo da je novac za Seseljev, inace, samo verbalni ekstremizam dolazio i iz Hrvatske i da je svo vreme kontrolisan spolja

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here