Dan nauke u Srbiji

Podelite:

Dan nauke u Srbiji obeležava se svake godine na dan kada je 1856. godine rođen Nikola Tesla.
Pored Muzeja Nikole Tesle i Elektrotehničkog fakulteta, i druge ustanove koje se bave naukom ili delom Nikole Tesle ovih dana se oglašavaju sa specijalnim programima za ponedeljak 10. jul.

Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu i Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta najavljuju obeležavanje Dana nauke u Botaničkoj bašti „Jevremovac”, od 10 do 18 časova. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane, a u pripremi su edukativni sadržaji iz različitih bioloških disciplina.

U ponedeljak 10. jula u 11 časova, Centar za promociju nauke organizuje, na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević svečano otvara Dan nauke, na mestu gde se održava četvrti Dečji naučni kamp (DNK). Učešće na Dečjem naučnom kampu je besplatno, a sva mesta za radionice bila su popunjena u rekordnom roku, samo nekoliko dana nakon što je konkurs za prijave učesnika bio otvoren.

Tema ovogodišnjeg DNK je „Šta ću biti kad porastem”. DNK ove godine traje do 21. jula, a svaki od deset dana posvećen je jednoj oblasti nauke sa kojom polaznici mogu da se upoznaju. Prvi dan DNK-a posvećen je hemiji, a ove godine se deo programa odvija i u Naučnom kamionu CPN.

Povodom Dana nauke, Tesla Science Foundation u saradnji sa Galerijom Progres u Boegradu, a u okviru manifestacije “Teslin Narod 2017” organizovala je međunarodnu izložbu moderne umetnosti koja će trajati do 14. jula.

RTS

Podelite:

1 komentar

  1. Licemerno je slaviti dan tako nečeg Ničega. Za nauku se daje manje nego za derpere, a tek nepojmljivo manje nego za antisrpske NVO – više će koštati proslava Nauke, nego sva nauka. Sreća pa se ućutao onaj Centar za promociju nauke (čega??)

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here