Na današnji dan 7.12. 1991. godine u centru Zagreba zločinački su likvidirana tri člana porodice Zec

Podelite:
Vječna slava članovima porodice Zec koji su zvjerski likvidiranim od strane ustaških formacija u glavnom gradu “lijepe njihove”!
Porodica Zec je bila imućna srpska porodica u Zagrebu. Mihajlo Zec je bio poznati zagrebački mesar, a njegova supruga Marija je držala kafić.
Prijetnje porodici Zec su od strane hrvatskih ultradesničara, počele još prije raspada SFRJ 1990. godine. Prijeteća pisma su se odnosila na progon Srba iz Hrvatske u tadašnjoj SFRJ.
Zločin su preživjela djeca Dušan i Gordana, koja su bila sakrivena u kući. Nakon počinjenog zločina, djecu je njihova baka Bosa odvela u kasarnu JNA, odakle su evakuisani u Banjaluku gdje su i nastavili život.
U noći 7. decembra 1991. godine, pripadnici specijalnih jedinica MUP-a Hrvatske, provalili su u stan porodice Zec u Poljaničkoj ulici u Zagrebu.
Mihajla Zeca ubili su na licu mjesta, kada je pokušao da pobjegne. Njegovu suprugu Mariju, i ćerku Aleksandru, koja je tada imala 12 godina, odvezli su u planinarski dom Adolfovac na Sljemenu, gdje su ih likvidirali.
Zločinci, među kojima je bio i Siniša Rimac, saslušani su nekoliko dana kasnije pred istražnim sudijom, gdje su priznali zločin, ali je priznanje poništeno zbog procesnih nedostataka. Ova jedinica MUP-a Hrvatske bila je pod komandom Tomislava Merčepa, koji je tada bio savjetnik ministra unutrašnjih poslova Republike Hrvatske. Za svoje učešće u ratu u Hrvatskoj, Siniša Rimac je odlikovan 8 puta.
Neki izvori navode da je Siniša Rimac lično ubio Mihajla Zeca.
Slavko Jovičić
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here