LITTLE BIG – SKIBIDI клип РУСКОГ панк-рејв бенда који на сваки секунд има преко 100 нових прегледа

Поделите:

Видео клип “SKIBIDI” руског панк-рејв бенда LITTLE BIG је до сада прегледало преко 80 милиона гледалаца на Јутјуб каналу.

Руски рејв бенд Лидл Биг је основан у Петрограду(Санкт Петербург) 1. априла 2013. године. Бенд је до сада издао три албума и девет синглова од којих први носи назив “With Russia From Love” (Из Русије с љубављу).

Бенд је без превише финансијских улагања врло брзо постао познат широм света. Два видео клипа “Give Me Your Money” и “Big Dick” су у Берлину 2016. добили музичку награду. У категорији највећих трешева видео и песма “Big Dick” добили су прву награду а “Give Me Your Money” освојио трећу награду у категорији најбољих перформанса.

Суоснивач бенда Алина Пјазок каже да је бенд комбинација панка и рејва. Она тврди да је бенд у суштини остао панкерски и да им то одговара јер панк не подлеже никаквој критици: “Понекад потпуно погрешне ствари дају најснажније резултате”- каже Алина.

Лидл Биг бенд је постао светски познат након спота “SKIBIDI”. Спот је објављен 5. октобра 2018. а свега два месеца касније је достигао преко 80 милиона прегледа на званичном Јутјуб каналу овог бенда. Јутјуб видео клип буквално на сваки секунд бележи 100 нових прегледа.

Бенд чине: Илаја Прусикин, Срегеј Макаров, Антон Лисов, Софија Тајурскаја.

Чланови бенда су објаснили да су се у клипу “SKIBIDI” трудили да осмисле најбезвезнији, или како они сами кажу најдебилнији плес. Тако је настао Скибиди плес. Проблем је настао када су требали у последим сценама клипа да укључе професионалне денсере да изведу овај безвезни плес. Како кажу чланови бенда, колико год су се денсери трудили никако нису успевали. Професионалним денсерима, који су навикли на ритмичне покрете, било је веома тешко да савладају један потпуно бесмислен плес.

Данас после свега два месеца од првог појављивања Скибиди клипа, широм света постоји Јутјуб челенџ(изазов) у покушају да се што верније копира овај дебилни плес. На једном пољском јутјуб каналу, најобичнији Скибиди челенџ је достигао гледаност од преко милион.

Скибиди челенџ има свој хештег на Јутјубу: https://www.youtube.com/results?search_query=%23skibidichallenge

У видео споту, како чланови бенда објашњавају, убачени су неки елементи сарказма, који су разумљиви широј светској публици али и поједини скечеви који се односе само на совјетски период руске историје. Пример за то је када Илаја купује алкохол у месари у чијем фризу се налази само једна кобасица и натпис “Кобасица”.

За снимак од неколико минута плеса “у кревету” им је требало неколико сати да би успешно синхронизовали покрете дебилног плеса.

Фронтмен бенда Илаја Прусикин је изјавио да је циљ њиховог бенда да покаже људима широм света да су слободни да чине оно што желе: “Желимо људима показати да они сами владају својим животом. Државе и власти нису толико битни колико људи данас то мисле. ” – рекао је Илаја у интервјуу за портал Noisey.

Америчка стереотипизација Руса и руског начина живота можда се најбоље огледа кроз феномен овог бенда. У спотовима који су стално бизарни и нечувени, увек се користе мотиви из америчког мејнстрима Холивуда и музике, где се Руси приказују као агресивни и неконтролисани алкохоличари склони насиљу, круминалу и проституцији. Иако се на први поглед може учинити да иза ових спотова, бизарне музике и плеса стоји неозбиљност или случајност Little Big(а) у питању је бенд који има своју издавачку кућу под истим именом као и продуцентску “Clickklack” чији најновији спот за песму “Skibidi” долази као други спот по реду са најновијег албума из 2018. године, који обилује глорификацијом америчке треш музичке културе са мотивима из хорора Б продукције.

Видовдан

Поделите:

4 Коментари

 1. glupost…..
  punk je Britanska izmisljotina koja je imala za cilj da unisti pop rock kulturu iz 70’ih godina proslog veka….
  trebali su da srozaju rateing Beatless Hipy pokreta i dece cveca posle Vijetnamskog rata a izrasli su u turbo budalastinu neo mafijaske desnice……
  na to se pale bogati tatini sinkici kad sednu u audija i mercedesa koji im je tata kupio za 18-ti rodjendan..
  totalna bizerija za maloumne dilkane.

 2. nema tu nista Big u ovom Punk bandu……
  to ti je vise Litle Bigl ili u prevodu Mali Galeb kod ovih Ski morona na kvadrat….
  ples im je kombinacija skijanja na strmoj padini bez instruktora tako da svakog trenutka moz ocekivati da ljosnes posle terenskog skoka……
  umetnici sa alkom u nosu nisu ni svesni da YouTube nije punkerski .ebatorium vec site sa uvazenom reputacijom

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here